Pivní archiv

Archiv Brouwerij DE RYCK

de-ryck-gouden-2015-eshop1

Popis produktu

DE RYCK Gouden Arend 2019

Výrobce:   Brouwerij DE RYCK
Oblast:   Belgie
Styl:   Belgian ALE
Alkohol:   9 %
Objem:   750 ml

DE RYCK – Gouden Arend je silné (Alc. 9 %) světle jantarové pivo s optimálně vyladěným chmelovým charakterem. Poprvé bylo uvařeno v roce 2011 speciálně pro příležitost 125. výročí založení pivovaru, jeho název nese původní jméno pivovaru založeného v roce 1886. Gouden Arend 2015 voní trochu po sladu, trochu po belgických kvasnicích, trochu po chmelu a trochu po kandovaném ovoci (dokonalá harmonie). Přesně nadávkovaný slad dodává chuti plnost a bohatost. Chuť má nejen sílu, ale také fenomenální rovnováhu, doušek je nabitý přirozenou sladovou sladkostí, úchvatnou chmelovou přítomností s téměř „pavoučí“ stopou pikantní kořenitosti (kvasnice, hřebíček). Tohle je excelentní vlámské pivo, přesně takové, jaké očekávám od malého řemeslného pivovaru – poctivé, krásně hladké, silné a dynamické – prostě precizní.

Počet kusů v archivu: 2

Min. doba archivace: 12/2024

De Ryck Steenuilke

steenuilke

Výrobce:   Brouwerij DE RYCK
Oblast:   Belgie
Styl:   Hoppy / SpicyAlkohol:   6,5 %
Objem:   330 ml

DE RYCK Steenuilke je tmavě jantarové pivo bohaté na bylinné a kořenité tóny. Toto pivo bylo vytvořeno pro speciální projekt na ochranu malé sovičky v místních vlámských Ardenách. „Abychom zdůraznili spojení mezi naším regionem a přirozeným prostředím této sovičky, použili jsme tři speciálně vybrané byliny, které v Ardenách rostou – Svízel vonnou, Anděliku lékařskou a Trnku obecnou. Tyto byliny dodávají pivu zcela specifickou chuť. Steenuilke má plnou, velmi dobře vyváženou chuť se stopou sladu, bylinek a chmelu. Mohutný doušek s bylinným a hořkosladkým chuťovým průběhem dodává chuti velice zajímavou dimenzi. Steenuilke bylo oceněno stříbrnou medailí na soutěži European Beer Star v Norimberku v roce 2011.

Počet kusů v archivu: 0

Doba archivace: 0/xxxx

De Ryck Special

special

Popis produktu

Výrobce:   Brouwerij DE RYCK
Oblast:   Belgie
Styl:   Belgian ALE

Alkohol:   5,5 % (Expirace: 07-2017)
Objem:   330 ml

DE RYCK – Spécial je vlajkovou lodí pivovaru. Toto svrchně kvašené pivo, jehož druhé kvašení probíhá v lahvi, bylo vytvořeno v roce 1920 a od té doby se vaří podle původní receptury. Je to autentický typ – speciální belgické pivo, světle jantarové ALE vyráběné pouze z čistých ingrediencí (chmel, voda, slad, kvasnice). Chutná pochopitelně skvěle, není těžké ani jakkoli hutné, patro zavalí středně plná, ovocně-chmelová chuť s lehkou stopou sladu a kvasnic, s optimálně vyváženou chmelovou hořkostí v dochuti. Mohutně pění a stejně mohutný je i říz. Krásně se pije, ideální ke každodennímu pití.

Počet kusů v archivu: 6

Doba archivace: 7/2017

De Ryck Arend Dubbel

dubbel

Popis produktu

Výrobce:   Brouwerij DE RYCK
Oblast:   Belgie
Styl:   Dark ALE Dubbel

Alkohol:   6,5 %
Objem:   330 ml

DE RYCK – Arend Double je tmavě jantarově zbarvené pivo (ALE) s 6,5% ABV. Má zahřívající chuť sladkého karamelu provázanou lahodnou chmelovou hořkostí. Toto pivo zdobí skvělý říz (ostatně jako všechna piva de Ryck), překrásná chuťová rovnováha a hlavně panensky čistá přirozenost. Je to tmavé pivo bez jakýchkoliv přeslazených eskapád (kudrlinek), příjemně suché, dobře strukturované a akurátně hořké. Nikde jinde se výrobě piva nemohou věnovat tak jako v malém řemeslném pivovaru. Tohle je prostě vynikající a neokázalé!

Počet kusů v archivu: 5

Doba archivace: 4/2017

De Ryck Arend Blond

blond

Popis produktu

Výrobce:   Brouwerij DE RYCK
Oblast:   Belgie
Styl:   Belgian ALE

Alkohol:   6,5 %
Objem:   330 ml

DE RYCK – Arend Blond je světle jantarové pivo s 6,5% ABV, s dynamickým průběhem klasické „belgické“ chuti. Objevíte zde mírnou sladovou přítomnost, která chuti dodává optimální plnost kombinovanou podmanivou ideální chmelovou hořkostí, to vše podávané s lehkou příchutí kvasnic a hřebíčku. Arend Blond je úžasné typické belgické pivo, optimálně sladké, trochu víc hořké a překvapivě kořenité. V tomto pivu se mihotají krásné kořenit nasládlé tóny doprovázené stopou čerstvých chmelových hlavic, krásné, plné a dynamické. Nečekal jsem moc a dostal jsem slušnou dávku absolutní belgické klasiky.

Počet kusů v archivu: 2

Doba archivace: 7/2017

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *