Návštěvy pivovarů

Hostinský pivovar Moritz

Ve dnech 5.-6.2.2011 jsem navštívil trochu jiný region než by k pivu patřil. Navštívil jsem Moravu, kde asi spíše víno, ale i zde je řada zajímavých „objektů“ zaměřených na pivo a krátce bych chtěl zde popsat své zážitky z návštěvy „Hostinského pivovaru Moritz“, který je v Olomouci. Pivovar je velice dobře nalezitelný, parkování v sobotu nebyl žádný problém, začátek jak má být.

Musím říct , že prostředí velice příjemné, ty důležité informace jsem získal ještě před návštěvou z internetu. Samozřejmě, že mým záměrem bylo si taky něco z tohoto pivovaru odvézt a podle informací z internetu to měl byl 5 litrový soudek pivovaru, který samozřejmě není běžně k sehnání. Bohužel hned na úvod jsem byl zklamán, protože zkrátka a jasně, soudky nejsou a hotovo. Vzhledem k tomu, že jsem byl zde v roli řidiče tak bylo jasné, že konzumovat budu až po odježdění, bohužel ke škodě věci, nebo naštěstí to místní personál vyřešil „pet lahvemi“ ? Konzumoval jsem „čepované nealko“ na nealko velice slušné. No, nebylo to úplně to co jsem chtěl ale budíž. Na druhou stranu, po polodenním hladování, jsem zde využil služby místní kuchyně, které si myslím jsou velice dobré, ceny velice příznivé, chválím. Pro degustaci jsem si odvezl dva vzorky:

1. Polotmavá 11 Moritz

2. Světlá 12 Moritz

Musím říct, že jaké bylo zklamání popsané výše, tak jmenované vzorky to plně vykompenzovali. Pivo velice zdařilé, velice slušný říz, bez výrazné hořkosti, zkrátka dobře vyvážené a určitě potěší řadu milovníků piva. Ceny u piva taktéž velice příznivé. Závěrem můžu říct, že převládá spokojenost, mohu všem příznivců malých pivovarů návštěvu doporučit, určitě se zde velice dobře najíte, pivo výborné, když budete mít cestu kolem neváhejte vstoupit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *