Návštěvy pivovarů

Pivovar Hostivar, Praha

Vítám všechny příznivce dobrého piva. V tomto případě to platí dvojnásob. Rozhodl jsem se navštívit, dá se říct poměrně mladého pivovaru, který byl založen v roce 2011. Dá se říct, že pivovar je dostupný poměrně dobře i hromadnou dopravou, takže návštěva není problematická.

Hned na první pohled zajímavá stavba, dřevěná včetně celého interieru. Vypadá to zajímavě, netradičně.  Uvnitř je dost míst k sezení včetně vytápěné v zimě, zahrádky. Na čepu byly v době mé návštěvy všechny nabízené piva pivovaru:

světlá 11

polotmavá 12

světlá 13

H-15 IPA

Restaurace používá vlastní sklo s logem a vše co k tomu patří, včetně tácků. Obsluha rychlá , nečeká se, což je velice dobré i když v restauraci v době mé návštěvy bylo docela plno. Co se týče piva musím říct, že světlé piva a to 11 a 13, výborná chuť, přiměřeně hořké, pitelné. Co se týč polotmavé 12 , pro mně aspoň , asi nejslabší článek nabídky. Hořké slabě, nasládlé, pro mně nic moc, určitě ale si najde zákazníky, je to můj subjektivní názor. Patří to však mezi ty lepší polotmavá piva, které jsem konzumoval. Za to IPA 15, to je fakt lahůdka, velice dobré, chuťově , aroma, super. Cena piva je příznivá, půllitr 12 a 13 stojí 33,-Kč, půllitr 11 je za 29,-Kč, třetinka IPY 33,-Kč. Prostředí restaurace celkově příjemné, bez výtky, určitě bych návštěvu zopakoval. Pivo pivovaru si můžete odnést v PET lahvích a „rychlé pivo“ si můžete dát v restauraci na stojáka. Černou kaňkou bylo sociální zařízení /sice nové/ ale „kultura“ na úrovni mizerné „4 cenové skupiny“, špína, nepořádek, zápach. Vím, že to vypovídá o úrovni návštěvníků, bohužel i toto patří k prostředí, které jsem navštívil. Jinak doporučuji navštívit, dobré pivo, skvělá obsluha, popsaný zápor snad jen výjímka. Přeji pivovaru hodně zdaru a hodně spokojených zákazníků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *