Návštěvy pivovarů

Rodinný pivovar U Rybiček

Zdravím všechny příznivce dobrého piva. Jak jsem na titulní straně avizoval ve dnech 26.-28.10.2012 jsem navštívil Rodinný pivovar U Rybiček ve Stříbře. Abych byl přímo u zdroje volil jsem ubytování přímo v pensionu U Rybiček, který patří a je součástí pivovaru. Musím říct, že avizované služby penzionu na webu jsou skutečné a ubytování patří k vysokému standartu, cena 990,-Kč za dvoulůžkový pokoj, skutečně skvěle vybavený, bez výhrad. Sice pension by měl být dostupný pro návštěvníka od 14.00 , bohužel při mém příjezdu byl pivovar i pension zavřený, otevřeno až od 15.00, musíte hold strávit hodinu u konkurence vedle !

Pivovar avizuje na svých webových stránkách následující druhy piva: „Pivovar nabízí 5 druhů vlastního piva: světlé ječné pivo Stříbrňák 10°, Argent 12°, černé pivo Horník 13°, pšeničné pivo Weissbier Duchmaus 14°a několikrát do roka speciály, jako např. Ale Burning Fish 13°nebo pivo typu BOCK Sleeping Fish 15″.

Bohužel při mé víkendové návštěvě byla nabídka silně omezená a to na Argent 12° a Weissbier Duchmaus 14°, což bylo pro mně velké zklamání. Skvěle vyhlížející pípa lze říct, zněla prázdnotou. Ceny odpovídaly cenám webu, dá se říct velice příznivé. Dá se říct , že pivo co se týže kvality splnilo mé očekávání, dobrá teplota, bez výhrad. Skutečně velká škoda , že nabídka byla silně omezená. Předpokládal jsem , že podle upoutávek na stole a prezentaci v restauraci bude možnost koupení piva v PET lahvích s sebou a že nebude žáden problém. Bohužel PET láhve nebyly k dispozici, takže pouze vlastní nádoby, sklenice, láhve atd. To si myslím, že taky není v pořádku, pokud tam jste 2-3 dny tak si něco seženete, náhodný návštěvník má bohužel smůlu, málokdo si vozí s sebou prázdné láhve pro případ… Myslím, že na pivovar poměrně dost problémů , bohužel v neprospěch zákazníka. Musím říct, že personál se skutečně všemožně snažil, zde patří velká jednička. Nebýt problémů.které uvádím, ideální typ na víkend. Navíc v sobotu , zde byla akce uzavřené společnosti, takže jsem měl s místní návštěvou restaurace pivovaru  útrum. To samozřejmě chápu. Vzhledem k tomu, jsem si jel spravit náladu do cca 30 km sousedního pivovaru v Chodové Plané do Chodovaru. Absolvoval jsem „Pravé Pivní lázně“ , oběd samozřejmě v „Restauraci ve skále“ a dovezl jsem řadu vynikajícího piva Chodovar , mimo jiné tentokrát Vánoční speciál 13. Budu referovat v jiné sekci „Hodnocení piva“.

Co říct na závěr k Rodinnému pivovaru U Rybiček. Zřejmě bude nutné si před návštěvou ověřit stav piv na čepu, vcelku pro mně z ruky abych ochutnal 2 druhy piva. Ubytování, obsluha výborné, velice kulturní prostředí, čisto, velice dobré. Doporučuji navštívit a ochutnat pivo, skutečně povedené. Přeji tomuto pivovaru hodně zdaru a hodně spokojených návštěvníků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *