Návštěvy pivovarů

Pivovar Černá Hora

Ve dnech 29.12.2012 – 1.1.2013 jsem navštívil pivovar Černá Hora. Pokračuji v návštěvách, samozřejmě pokud to čas dovolí. Ubytoval jsem se přímo v hotelu Sladovna, který patří do komplexu pivovaru. Hotel patří skutečně mezi špičku s kompletním zázemím, včetně wellness, pivních lázní. Hotel nabízí absolutní komfort, taky tomu odpovídá cena, aktuální nabídku naleznete na webu pivovaru. Komplex pivovaru je skutečně rozlehlý, součástí je taktéž podniková prodejna a skutečná rarita prodejna tzv. „Noční prodej piva“ včetně svátků to je skutečně pivní služba ! Vedle hotelu se nachází restaurace hotelu Sladovna a šenk U prokuristy, kde můžete ochutnat nabídku pivovaru Černá Hora, včetně výborné kuchyně.

Nabídka jídel je sice dle mně omezená ale myslím , že vybere si každý. Taktéž pivo je podáváno skvěle připravené pro konzumaci a v nabídce byla 10, 11, 12, 14 světlá a ležák tmavý, nechybělo pšeničné. Ochutnával jsem takto:

Black Hill – pivní aperitív, alc. 5,5%  – jako aperitív skvělé /lahvové/

Kvasar medový 14, alc. 5,7% – skvělé asi nejlepší ochutnávané /čepované, lahvové/

Světlý ležák 12 – nezajímavé pivo, nevýrazné /čepované/

Skalní nefiltrovaná 10 – na desítku dle mého názoru hodně dobré /čepované/

Páter filtrovaný 11 – hold filtrované , horší jako předchozí desítka /čepované/

Ochucený speciál borůvka, alc.4,4% – skvělá chuť, výborné /lahvové/

Granát, tmavý ležák – dobré tmavé pivo, dobrá chuť, výrazná aroma /čepované/

Jak jsem již psal, nabídka dobrá, vyberete určité dobré piva. Nabídka podnikové prodejny je velice dobrá, všechny piva, soudky 5 litrů, pivní pálenky, pivní kosmetika, včetně plnění 5-litrových soudků, taktéž je v nabídce poměrné široký sortiment pivního skla a nealko nápoje z produkce pivovaru v širokém sortimentu.  Tento sortiment zakoupíte i v prodejně „Noční prodej piva“. Co dodat na závěr. Prožil jsem skvělé 4 dny v pivovaru Černá Hora z vynikajícím ubytováním a dobrým pivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *