Návštěvy pivovarů

Návštěva Ružinovský pivovar Komín

Dnešní podvečer jsem strávil v bratislavském pivovaru resp. přesnější název je Ružinovský pivovar Komín. Pivovar je bezproblémově dostupný z dostatečně dlouhou otevírací dobou. Má dvě podlaží, takže místo zde zřejmě vždy naleznete, pokud právě nenarazíte na nějakou mnohopočetnou akci.

Tabule z čepovaným mokem na první pohled vypadá, hodně zaplněná, nicméně přestavuji si, že když jsem v pivovaru tak zde budu pít jejich pivo. Uvedené tři druhy vlastních piv, to samé i na webu, nicméně jedno pivo a to IPA = NENÍ ! Takže suma sumárum, dvě vlastní piva a další čtyři cizí z toho dvě z českých pivovarů a dvě z pivovaru Stupavar a Rodinného mikropivovaru Hudák. No takže až taková sláva to teda není.

Nicméně pivovar používá vše vlastní – sklo, tácky, ubrousky, vše z vlastním logem, to je vše super. Kuchyň dobrá, slušné porce, sice se nepřejíte ale chutná.

Vyzkoušel jsem tři vzorky:

Komín 11° světlý ležák (cena 1,30/1,80 euro)

příjemné pití, příjemná jemná hořkost, dobře pitelné

Komín 12° polotmavý ležák (cena 1,40/1,90 euro)

poměrně světlá barva na polotmavé pivo, hořkost příjemná dlouhá, celkově průměr, další nemusím

Golden Sunshine 11° Rodinný mikropivovar Hudák (cena 1,80/2,60 euro)

skvělá hustá pěna, střední za to dlouhá hořkost, vcelku pitelné ale nic světoborného

Předpokládal jsem , že ochutnám vše vlastní produkci pivovaru, no nevadí, pro místní štamgasty je to asi dostatečné, když to funguje.  Trochu mně zaráží cena, třeba u „Golden Sunshine“ dát 2,60 euro za půl litru tohoto piva, to teda je hodně odvážné.

Nicméně celkový „umělecký dojem“ dobrý, obsluha příjemná, vstřícná, rychlá, toto je bez výhrad. I když to mělo některé mínusy, celkově hodnotím návštěvu dobře a doporučují navštívit, možná budete mít štěstí a ochutnáte vše z místní produkce.

Pivu zdar

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *