Návštěvy pivovarů

Návštěva Pivovaru Energon

Tentokrát ne osobní návštěva ale do  pivocestování zapojena i nejbližší rodina, takže asi tak. Pivovar najdete v Penizonu Nový Rybník v parádním prostředí. Specifické prostředí a v tom pivovar vcelku paráda. Pivovar vaří pivo Baštýř, k ochutnání zakoupena standartní sestava:

Světlé výčepní pivo, nefiltrované, alc.3,8%

“ velice povedené nízkostupňové pivo, hořké, pitelné“

Světlý ležák, nefiltrované, alc.5,0%

„vcelku povedený ležák, asi by to chtělo trošku vyšši hořkost, pitelné“

Polotmavý ležák, nefiltrované, alc.4,5%

„asi nejpovednější vzorek, karamelová chuť, přiměřená hořkost, pitelné“

Dle informací, pivovar standartně nabízí 4 druhy piva trvale a potom nějaké ty speciály, dobrý počin, dle ochutnaných vzorků, určitě doporučuji návštěvu a sám se taky polepším a určitě zajedu.

Dne 10.3.2019 jsem osobně navštívil Pivovar Energon (Nový Rybník) v souvislosti s připravovanou svatbou,  svatba ne moje ale rodinná. Sice trochu složitejší hledání ale prostředí paráda, samota ale vše k dispozici, parádní restaurace, ubytování, vlastní pivo na čepu, pivní lázně, wellnes, velice dobré na absolvování třeba pivního víkendu… Na čepu 3 piva Baštýř + Zázvorové pivo:

     

Ceny velice přijatelné, pro mně velice zdařilé 10° světlé výčepní se slušným řízem a hořkostí, vcelku paráda a dobře pitelné.  Ostatní jak polotmavé tak světlý ležák zdařilé, ázvorové nezkoušeno.

     

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *