Návštěvy pivovarů

Návštěva pivovaru Šemrák

     

27.5.2017 jsem navštívil v Košicích Brewhouse Luxor, kde sídlí Pivovar Šemrák. Před nekolika desíti lety jsem znal původní restauraci Luxor, dnes je to „jiné kafe“ resp. jiný level. Nicméně i Luxor v minulosti byla vyhlášená restaurace s čepovanýcm českým pivem, zkrátka tradice asi funguje. Dnes je to moderní pivovarská restaurace, z dobrou znalou obsluhou , dostatkem místa pro hosty a venkovní zahrádkou pro horké letní dny. Restaurace je samozřejmě nekuřácká, takže posezení, jak se patří. Na čepu 6 druhů piva, z toho jedno z Pivovaru U Dobřenských z Prahy 1. Ostatní pivo vlastní produkce, DeLux 10, světlé nefiltrované, alc.4,0% v ceně 1,00/1,50€ za 0,3 l/0,5l. Vlajkovou lodí je zřejmě Luxor 12, alc, 4,8% v ceně 1,39/1,89€, jedná se o světlý ležák plzeňského typu, příjemné hořkosti, ležák fakt povedený, ležení minimálně 90 dní, ležák , který získal Zlatou Korunku 2016. Další kousek na čepu IPALux 13, pšeničné, uveden alc.5,0% za cenu 1,39/1,89€, pivo mělo sice slabou pěnu, avšak dlouhá výrazná hořkost, IPA jak se patří. Další degustovaný vzorek byl Luxor 13, tmavý ležák, alc.5,0%, za cenu 1,49/1,99€, skvělé barvy, chuťi karamelu a kávy, zádná sladkost, příjemná hořkost, zkrátka elegán. I toto pivo bylo oceněno Zlatou Korunkou 2016.  Na čepu ještě byl WeizenLux 11, alc.4,5%, za cenu 1,00/1,30€, nechutnal jsem. V  nabídce je dále  Řezaný Luxor, 12+13, cena 0,5l/2,20€.

Jak jsem vzpomenul na začátku, na čepu bylo pivo Řepa ALE pivovaru U Dobřenských z Prahy, svrchně kvašené s přídavkem červené řepy, růžovo-červené barvy, ucházející pěna, příjemná hořkost, chuť červené řepy výrazná, určitě stojí za vyzkoušení, zde v omezeném množství. Zvláštní ale chutnalo.

V restauraci se vaří, studená a teplá kuchyně, pochutěniny k pivu, alko-nealko, dezerty, saláty, lze lahvové nebo plech Radlery, nealko pivo Satropramen a Stella, k dispozici nealko pšenice Krombacher.  Nabídka více než dobrá, čep nabízí hodně dobré piva, na své si zde přijdou určitě všichni. Obsluha rychlá, přívětivá, vše bylo OK.

DOPORUČUJI NAVŠTÍVIT.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *